Adıyaman'dan ilk hacı adayları uğurlandı

Adıyaman'dan ilk hacı adayı kafilesi dualar ve göz yaşları arasında kutsal topraklara uğurlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2013 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adıyaman'dan ilk hacı adayları uğurlandı

Adıyaman Müftülüğü önünde düzenlenen tören ile kutsal topraklara yolcu edilen hacı adayları, sevenleri ve yakınlarının göz yaşları arasında gönderildi. Adıyaman Müftüsü İmran Kılınç başta olmak üzere çok sayıda kişi tarafından uğurlanan hacı adayları ile yakınları arasında duygusal anlar yaşandı.

Törende konuşan Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, 2013 yılında Kutsal topraklara gitmek için 7 bin 583 kişinin kayıt yenilediğini, 2 bin 175 kişinin yeni kayıt yaptırdığını ve 9 bin 758 kişi arasında kura çekildiğini söyledi.

Bu kişilerden 391 kişinin Hac kurasında çıktığını dile getiren Çiftçi, bu kişilerden 230 kişinin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 161'i ise özel acenteler tarafından kutsal topraklara gönderileceğini kaydetti.

Müftü İmran Kılıç ise, hac ibadeti İslam'ın şartlarından birisi olup, Hac'a gidenlerin Allah'ın misafirleri olduğunu belirterek, "Dua etseler, duaları kabul olunur, Rabbim onların günahlarını affı mağfiret eyler. Hac Allah rızası için onun beytine yönelmek, dünyevi bütün kaygılardan sıyrılarak o yöne hareket etmektir. Dünyanın her bir yerinden Hac etmek niyetiyle bu uğurda Rabbimize yöneliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber